Stovner SK står opp til edel dyst i Valhall

Postet av Frank Eilert Fossum den 7. Okt 2024


Semifinalen mot OSI 2 var lenge en kamp med et usikkert utfall. OSI 2 spiller i 4. div., avdeling 01. Der ligger de på fjerde plass. Vårt A-lag spiller i avdeling 02, og ligger foreløpig på nest siste plass. Dette skulle tilsi at det ville bli en jevn kamp.


Dommer Kåre blåser i fløyta og Ayoub sparker kampen igang


Stovner er omgående på hugget


OSI fulgte opp


De aller første minuttene var offensive og i et godt tempo. I løpet av tre minutter hadde Stovner tre farlige angrep, og vi ble snytt for en corner. Litt senere fikk vi en dobbelt corner.

OSI sto ikke tilbake i tempoet. De prøvde seg med et langskudd som ble til corner. Etter ti minutter kom de på et flott løp. Det endte med at ballen ble satt i mål til ledelse 0–1. Kanskje litt lettvint.

Stovner svarte med at Ayoub skjøt over og Yaz utenfor. Tempoet falt litt. OSI fikk en mulighet som de ikke utnyttet godt nok. Men Stovner hadde litt mer tak på spillet. Var stadig på vei mot OSIs sekstenmeter, og fikk et frispark fra hjørnet. Frisparket sendte Martin inn i feltet og Yaz fikk vendt seg rett utenfor femmeteren, midt foran mål og satte inn utligningen. Da var det gått tjue minutter.

De neste tretten minuttene ble travle. Stovner spilte bra, og det tok bare tre minutter og et godt angrep som Ali Essaidi avsluttet med å sette inn vårt andre mål. Da kampen noen minutter senere bikket tredve minutter hadde Stovner et kraftig press på OSI. Yaz kommer så vidt inn i sekstenmeteren og kliner til ballen og sender den opp i keepers venstre hjørne – vi leder 3–1. Så gikk det bare to minutter før Denis spilte ballen mellom beina på keeperen, tok den igjen på baksida og satte inn Stovners fjerde mål.

Spillet endret litt karakter. OSI fikk anledning til å holde på ballen på vår banehalvdel. Det ble en lang periode med «vanlig» fotball fram til pause.


Kasper skyter ut teleskopbeinet à la salige Jan Birkelund


Litt ut av «ingenting» gikk OSI opp i ledelse 0–1 . . .


. . . det ble det glede av hos noen, overraskelse hos de andre


Ayoub felles . . .


. . . Martin sender ballen inn i feltet og Yaz setter inn utligningen . . .


. . . Glede og lettelse aner vi her


Ali Essaidi har fyrt i vei ei perle, og stillingen er 2–1


OSI er frampå men Omar tar ballen


Yaz klinker ballen opp i vinkelen til 3–1


 . . . det var mange som var fornøyde med det


Oooops, mellom beina . . .


. . . Denis fullfører ved å runde keeperen og sette ballen i det tomme målet


Høydeduell


Ballfokus


Omgangen avsluttes med et skudd over fra Stovner


OSI startet friskt opp i annen omgang, men vi følte ikke at det var så farlig. De fikk en resultatløs corner. Det tok litt tid før Stovner fikk til noe mot OSIs mål. Derimot førte en miss i vårt forsvar til at OSI fikk satt et skudd mot vårt mål.

Det ble en alminnelig fotballkamp Det var mulig det var en villet utvikling. Stovner byttet fire spillere ved pause.

Tjue minutter var spilt da OSI var i angrep. Ballen gikk ut fra vårt mål, men kom overraskende fort tilbake, og førte til redusering 4–2. De hadde også en god mulighet tre minutter senere.

Resten av kampen ble jevnere. Noen muligheter ble det på begge lagene. OSI med et godt skudd rett uten for vinkelen, og Stovner i en alenesituasjon med keeper – som han vant.

Det ble heldigvis våre fire mål i første om gang som avgjorde. Litt betenkelig at vi tapte annen omgang mot et litt slitent OSI.

Stovner SK hadde vel noen tanker rundt seriekampen mot Lambertseter tirsdag 8. oktober, og sparte litt på spillerne.

Vi gleder oss til et gjensyn med OBOS Cup- og Oslomesterskapsfinalearenaen Valhall. Det er visstnok andre helga i november. Dette kommer vi tilbake til.

Stovner SK trenger fortsatt flere kamper for å komme i et stabilt kampmodus før finalen mot Union Carl Berner. Og det har vi. Det gjenstår fire spennende kamper i serien. Vi møter Lambertseter førstkommende tirsdag (8/10). Deretter står Lokomotiv Oslo 2, Asker 2, og til slutt Heming.


Annen omgang starter friskt


Stovners forsvar på tå hev


Dagens høyeste. Spillerne er spente på om det er snø på ballen når den omsider kommer ned igjen


Omar må kapitulere for OSIs andre mål for dagen


Midtbaneduell


Godt driv


Hvem vinner ballen?


Ballen stryker hjørnet


Alene med keeper – som redder


Den solide heiagjengen til Stovner takket for en fin kamp


Bonusbilde:

Det ble ingen reportasje fra den forrige kampen i OBOS Cup (Oslomesterskapet). Men her er åpningsbildet på det som skulle vært et innlegg på hjemmesidene

Stovnerfolket var strålende fornøyde både med avansementet til semifinalen, og revansjen for klubbenes forrige møte

.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.