Tre viktige poeng til Stovner

Postet av Frank Eilert Fossum den 27. Sep 2024

Det gikk bra for Stovner SK i oppgjøret mot Årvoll for fjorten dager siden, 4–3 på hjemmebane. Dessverre ble sifrene utlignet når vi uka etter tapte 4–3 på bortebane mot Kjelsås 2.

Lommedalen lå på sisteplass og hadde 7 poeng. Det var 6 poeng bak oss, men de har en hengekamp til gode. Vi hadde trua på at det var en god mulighet for å hente poengene fra Lommedalen. Men frykten for å tape gnagde, og gjorde ikke turen til Rommensletta helt bekymringsløs.

Jeg tillater meg å starte med en sak som irriterer meg litt. Nei, ikke dommerne, de er stort sett greie. Bildet er tatt under oppvarmingsøkta før Stovner SK og Lommedalen. Da spilte Stovner SKs eminente G15-1 mot Årvoll 2. Høsten er kommet til Norge, og mørket senker seg stadig fortere om kvelden. Oppholdet mellom kampene er satt til et minimum, det er ikke plass for å legge til tid. Det betyr at dommerne og spillerne på kveldens siste kamp ikke har noe skikkelig oppvarmingsarena. De må varme opp på sidelinja mens kamp pågår. Jo, det er masse plass på Rommenslettas naturgress, men der er det ikke noe lys. Og med det strie regnværet som har vært, er det ikke noe særlig å plaske rundt i vanndammene laget av setningsskadene, i mørket. Dette kan ikke være tillatt i HMS-reglene for dommere, spillere og trenere.

Blir det tilleggstid i de to kampene risikerer man at klokka passerer 22.15. Da slås lyset automatisk av. Resten av kampen må spilles en annen dag?!

Det er ikke store greia for meg, bortsett fra at alle de dårlige lysforholdene på banene rundt om, gjør at kvaliteten på bildene blir dårlig, og det blir en del jobb for å få bildene i noenlunde skikk.

Men . . . nå er kampen allerede i gang:

Fabio har en offensiv fotballstil enten han er i forsvar eller i angrep

Stor mulighet for Stovner avverget av keeperen

Lommedalen var offensive i starten. Her gikk skuddet over

Det var gode nyheter på spillerlista til Stovner SKs A-lag til kampen mot Lommedalen. Særlig gledelig at i tillegg til førsteelleveren var det hele ni reserver. Det kan tyde på at helsa til spillerne har tatt seg sterkt opp. Lommedalen hadde fem på benken.

Spillet var litt uoversiktlig i starten. Lommedalen var ganske gira og mye av spillet gikk på vår banehalvdel. De fikk kjapt en dobbelt corner. Stovner hadde noen besøk hos Lommedalen. Etter hvert fikk også vi noen cornere. Ingen ble redde av det spillet som foregikk. Lagene spilte antagelig litt for hektisk. De greide ikke å holde ballen i egne rekker. Det skiftende ballbyttet gjorde at ingen av lagene fikk flyt i eget spill.

Etter en halvtimes spill kom et skifte. Stovner ble veldig offensive. Det ble flere angrep mot Lommedalens mål. Yaz med skudd over. Deretter en corner. Så ytterligere en corner, som ble nikket over.

Kevin er et hurtigtog. Han ser ikke ut til å bli sliten av de utallige raidene. Siden han kom til klubben i 2018 fra Grorud har han spilt 69 kamper og scoret 14 mål, hvorav 4 i år. 2 gule kort i tiden hos oss, 9 gule kort og ingen røde i hele karrieren som strekker seg tilbake til 2014. En herlig og viktig lagspiller

Lommedalen scoret det første målet i kampen

Litt brått i forhold til Stovners offensiv, men ikke helt ufortjent, satte kapteinen til Lommedalen inn et flott mål etter 40 minutter. Heldigvis fortsatte Stovner sitt offensive spill. Yaz ble spilt gjennom og kom inn i straffefeltet hvor han ble felt. Kasper satte sikkert straffa i mål til utligning 1–1. Da var det bare gått tre minutter fra Lommedalens mål.

Stovner fulgte opp med skudd mot mål. Førte til en resultatløs corner. Før omgangen var over fikk også Lommedalen en resultatløs corner.

Yaz ble lagt ned i straffefeltet . . .

. . . Kasper satte straffesparket sikkert i mål til utligning 1–1

Lommedalen prøvde å starte annen omgang som i første. Men nå var Stovner helt med. Og allerede etter åtte minutter satte Denis inn ledermålet 2–1.

Etter hvert som tida gikk ble det mer og mer Stovner. Som de siste 20 minuttene hadde god kontroll. Lommedalen begynte å bli slitne, og flere av spillerne fikk kramper. Drøyt halvtimen var passert da Yaz nok en gang hadde kurs mot mål. Et hard skudd fra fjorten meter gikk inn til 3–1.

Åtte minutter ut i andre omgang satte Denis inn ledermålet 2–1

Lommedalen med et farlig angrep hvor vi måtte sette inn luftforsvaret

Bakkeforsvaret påførte fienden store smerter

Stovner angrep på akrobatisk vis

Lommedalens keeper fortviler over ballen som går i mål til 3–1 . . .

. . . Yaz smiler fornøyd med sitt fjerde mål på fire kamper

Glede, og antagelig lettelse, over at laget kan. Inspirasjon for de siste fire seriekampene

Men vi er ikke ferdige for dagen. Igjen blir Yaz tatt i straffefeltet . . .

. . . han tar straffa selv, men keeperen redder skuddet

I kampens siste minutter var Stovner fortsatt aktive i angrep. Gutta følte vel at de hadde kontroll og ikke behøvde å drøye tid selv om det var lagt på 5–6 minutter. Resultatet av det aktive spillet kom da Yaz igjen ble felt i straffefeltet. Straffa tok han selv . . . men keeperen reddet.

Kampen endte 3–1 og tre poeng ble føyd til på tabellen.

Selv om det til å begynne med, og ganske langt utover var en jevn kamp med uvisst utfall, ble det en fotballkamp uten stygge situasjoner. To gule kort til Lommedalen og ett til Stovner. Det var tydelig at man ville spille fotball. Og det lyktes de med.

Stovner ga seg ikke, og prøvde helt til fløyta gikk for kvelden

Nå gleder Sarim, og alle oss andre, til neste kamp som er mot Lambertseter

Det er fare for at de fire siste seriekampene blir «cupkamper» som må vinnes for å sikre at vi blir stående i 4. divisjon. Neste kamp er mot Lambertseter. Laget ligger på plassen foran oss. De har 17 poeng og -28 mål. Vi har 16 poeng og -20 mål. Problemet er at Lambertseter har en hengekamp mot Lommedalen. Den kampen spilles tirsdag 1. oktober på Lambertseter. Vi møter Lambertseter tirsdag 8. oktober på Lambertseter kl. 20.15. Hvis Lommedalen har vunnet eller spilt uavgjort, vil vi gå forbi Lambertseter med seier. Da er det i våre egne hender om vi skal beholde plassen i 4. divisjon!

Målet om at Stovner SK skal spille i 3. divisjon er ikke fjernet, så vidt jeg vet, men det blir altså ikke i 2025. Kanskje det kan bli opprykk etter neste år. Det hadde vært en fin 5-årsjubileumsgave fra Fotballgruppa og A-laget til klubben når vi skal feire sammenslåingen av Vestli IL og Rommen SK neste høst.

Jaja, la oss holde beina på jorda – men det er så lett å bli revet med.